Hondenschool Arly


Waden


"Wij streven naar maximaal 6 cursisten per groep."

Cursus aanbod

Wij bieden de volgende cursussen

cursus 1

Benodigdheden voor de les

Tijdens de lessen heeft u het volgende nodig:

Bekijk ook onze algemene voorwaarden en de regels op het trainingsveld

Puppy cursus

Vanaf de leeftijd van 8wk – 1e enting gehad.
Deze cursus richt zich vooral op het socialiseren en opvoeden van de pup. U leert het gedrag van uw pup te begrijpen en hoe daar mee om te gaan. Tevens wordt er een start gemaakt met het aanleren van de basiscommando's, zoals zitten, liggen, wachten, hierkomen en wandelen zonder te trekken.

De cursus bestaat uit 8 lessen.
Kosten 85 Euro


Beginners cursus

leren

De beginners-cursus is speciaal voor honden vanaf 20 weken die nog niet eerder een cursus hebben gelopen. De lesinhoud is dezelfde als de Puppy-cursus.

De cursus bestaat uit 8 lessen. Kosten 85 Euro


Basis cursus

Na de Puppy- of Beginners-cursus is er de Basis-cursus.
Tijdens deze cursus worden de basiscommando's verder uitgebreid en volgen er enkele nieuwe oefeningen. Een goede samenwerking tussen baas en hond is belangrijk, tijdens de cursus ligt de aandacht ook op het versterken van deze band en inzicht in het gedrag van uw hond.


De cursus bestaat uit 8 lessen. Kosten 85 euroBasis extra cursus

Na de basiscursus is er de mogelijkheid nog verder te gaan met de trainingen en om op een positieve manier met uw hond bezig te blijven. De basiscommando's worden naar een niveau hoger getild, op afstand en uit zicht.


De cursus bestaat uit 8 lessen. Kosten 85 euroSport & Spel

Na de basis(extra)cursus is er ook de Sport&Spel cursus.
De nadruk van deze cursus ligt op de behendigheid. Maar wordt aangevuld met oefeningen uit het zoeken en speuren, gehoorzaamheid en de jacht. Een gevarieerde sportieve cursus.
Om de lichamelijke groei/ontwikkeling van uw hond niet te belemmeren/beschadigen, geldt voor de kleinere rassen dat ze minimaal 1 jaar moeten zijn, voor de grotere rassen geldt een leeftijdsgrens van minimaal 1,5 jaar.
De lessen zijn gericht op plezier voor u en uw hond en zijn niet wedstrijdgericht.


De cursus bestaat uit 8 lessen. Kosten 85 euro


Praktijkspeuren

leren3

Praktijkspeuren is teamwork!

Een training zonder druk of dwang, maar gebaseerd op samenwerking tussen baas en hond, om zo een menselijk geurspoor goed uit te lopen. Dit vraagt vertrouwen en het juist ‘lezen’ en begrijpen van je hond. Voor de hond een lichamelijke en geestelijke inspanning, praktijkspeuren vraagt een enorme concentratie. Dit maakt het ook zeer geschikt voor drukke honden om hun energie kwijt te kunnen. Maar ook om onzekere honden meer zelfvertrouwen te geven. Een geweldige manier om samen bezig te zijn!

Praktijkspeuren is geschikt voor iedere hond, ongeacht leeftijd, ras of geslacht.
Er wordt getraind met een speurtuig (ontlast hals/nek) en een speurlijn van ca 10 mtr.


Trainingen individueel of per tweetal, kosten 40 euro per uur


Prive les

Hondenschool Arly geeft u ook de mogelijkheid om privé-les te volgen, zowel op de hondenschool als op een andere locatie.


Kosten privé-les 40 euro per uur

Locatie behendigheid